Morje in zlata medalja

Za nami je nekaj dni dopusta, ki ga letos nismo posebej načrtovali. Zato smo bili še posebej veseli povabila naših prijateljev, da se jim za nekaj dni pridružimo na počitnicah v njihovi prikolici na Hrvaškem. To je bil hkrati tudi naš prvi družinski dopust v kampu, ki se ponaša s štirimi zvezdicami in nudi vse možno udobje kar ga kamp pač lahko ponudi. Ko greš na dopust z otroci in si celo gost pri prijateljih, ki imajo tudi tako majhne otroke kot ti, si samo hvaležen, če ima zgodba srečen konec.
Vse kar si želiš je, da se otroci načofotajo in kričijo od zadovoljstva, da je morje kolikor toliko čisto in je voda ravno dovolj topla, da se ne bašeš preveč, ker ti potem nobene hlače niso več prav, da imamo lepo vreme, da se zvečer otroci čim prej spravijo spat in iz tvojih ust pride še kaj drugega kot nerganje nad njimi, da ti uspe na plaži celo malo zadremati ne da bi ti kdo stopil na glavo ali kričal na uho, da je -žejen-lačen-lulat-kakat- bi sladoled itd, da morda kaj prebereš, da ponoči ni prevroče in zjutraj lahko v miru spiješ prvo kavo, da se lahko v miru namočiš v morju, ko še vsi spijo... Vse to in še več smo letos imeli in vesela sem, da smo se držali pravila - odidi z zabave, ko je najbolj fajn.
Upoševali smo še eno pravilo, da po dopustu potrebuješ dopust, zato je včerajšnji dan brez otrok pravi balzam za vse moje celice v telesu. Pa še nekaj velikega je zaznamovalo včerajšnji dan; Urška si je priborila prvo zlato medaljo in jo malo priborila še za vse ženske. Naj bo to dobro znamenje in odličen začetek malo prijaznejšega obdobja. Mi je dala misliti, ko je izjavila, da je garala štiri leta in je šlo čez vse meje vzdržljivosti. Potem si je rekla, da najbrž mora to biti nečemu namenjeno. In imela je prav. Najbrž moramo tudi mi ta malo neprijazen čas razumeti podobno in verjeti, da je vredno in nečemu namen. Da bomo morda malo počistili odvečno in razumeli kaj je v resnici pomembno.
Naš dopust bi v drugačnih razmerah bil verjetno drugačen, mogoče daljši, a ne nujno boljši. In dvomim, da bi ga tako cenila kot ga v tem trenutku.


Valovi so zmeraj zanimivitamaladva...

.... in tavelika

Alenka HudalesComment