Nedeljski izlet z avtobusom v Ljubljano

Kdo bi si mislil, da je lahko navadna vožnja z avtobusom do Ljubljane odlična ideja za nedeljski izlet. Vedno znova pozabljam, kako so naši mali ljudje fascinirani nad nam povsem običajnimi zadevami in šele ob njih se spominm kako preprosto fajn je v bistvu lahko življenje.
Čez vikende smo v glavnem brez avta, torej smo prepuščeni domišliji in javnim prevozom. Ker smo celo soboto zaradi slabega vremena prevedrili doma, je nedelja že kar utripala po pobegu na sveži zrak. Vlaki ne vozijo čez vikend, torej nam je ostal avtobus, ki k sreči vozi na eno uro. Vreme ni bilo kaj prida, a ko je vetrič malo popihal in smo globoko vdihnili sveži zrak, nam je bilo takoj jasno, da je bila to prava odločitev. Kmalu smo sedeli štirje v vrsto čisto zadaj in dogodivščina se je začela. Trebuščki so že ropotali, sanjala sva pizzo, tamaladva pa naravnost proti Mc Donald'su. Ja saj vem, ni vzgojno, ni zdravo, je pa zabavno. Pravzaprav ni bilo nobenega problema z njima, prehodili smo center po dolgem in počez, vsake toliko sta malo pobezljala ali pojamrala, a v glavnem sta bila pridna. Navdušena sta bila nad golobi na Prešercu, sladoledom v Cacao, najbolj pa nad srednjeveško tržnico na Gornjem trgu. Tam si je Tal priboril lesen meč in z njim potem opletal ves preostali čas. Tako se začetno zadovoljstvo ob izpolnitvi otroških želja, vedno sprevrže v opozarjanje na minuto in opravičujoče poglede nehote vpletenim.
Nazaj grede sem se malo uštela s homemade sladoledom, take lepe žlahtne barve, nisem se mu mogla upreti. Jaz sem zmeraj za domače in naravno, samo dobro naj bo! Drugače pa fino je blo in še bomo šli, naslednjič z vlakom.

Ljubljana,  eno poletno nedeljoAlenka HudalesComment