Alenka Hudales

Lenn

Ljubezen do lepega

_T0A6737.jpg
 

Lenn ima že več kot petnajst let, skupaj z mano raste in se spreminja. Takoj po študiju modnega oblikovanja sem začela z oblikovanjem oblek. Kmalu so jih zamejale torbice, ki so bile moja velika ljubezen. Ko sem si ustvarila družino, sta bila v mojem središču dva mala otroka, zato sem svojo zgodbo v obliki pisanih potiskov nadaljevala z zajčki, blazinicami, odejami in ostalimi otroškimi dodatki. Vse do leta 2013, ko sem po sedmih letih oblikovanja torbic obrnila list in začela znova. Usmerila sem se vase in na okolje v katerem sem se največ gibala, zato so se otroški kolekciji pridružili dodatki za dom in družino. Z Lenn sem si vedno ustvarjala prostor in čas za lepe trenutke, ki sem jih z največjo radostjo delila z drugimi. Trenutno je rahlo v mirovanju, a moj ustvarjalni duh nikakor ne miruje. V središču moje trenutne pozornosti je Ptiček želja (Wish Bird), ki se počasi razvija v večjo zgodbo. Z njim sem pred leti nevede začela novo, malo drugačno pot, ki mi še vedno kaže smer. Ravno zaradi ptička se nikoli nisem nehala spraševati kaj si zares želim, zato mi je še posebej pri srcu.

lenn logo.png
 
_T0A6712.jpg
 

/ Ptiček Želja · Wish BIrD /

Ptiček nosi našo željo in ga imamo obešenega na vidnem mestu, kjer nas nanjo vsak dan opomni. V nas prebuja čarobni občutek, ki smo ga imeli kot otroci, ko smo si brez ovir znali zaželeti najbolj nemogoče. Zamisel o ptičku je bila od začetka zelo preprosta. Z leti in izkušnjami, ki so sledile, sem spoznala, da v resnici ne gre samo za uresničevanje želja. S ptičkom sem ustvarila priložnost, da izrazimo delček sebe, ki ga drugače ne želimo deliti z nikomer. Prepoznati iskreno željo in jo izpostaviti, ni enostavno, a z malo vztrajnosti, se vedno pokaže tista prava. Ali se bomo v smeri uresničitve, ko zapišemo željo, tudi sami aktivirali ali pa prepustimo, da se odvije samo od sebe, je naša odločitev. Kakorkoli že, na vrsti je čarovnija življenja.

_T0A2879.jpg
 

/ URBANO ZAJČJE PLEME /

Zajčki so bili ustvarjeni s preprostim namenom, da se z njimi otroci pocrkljajo. Radi jih imajo tudi osrasli, saj si z njmi popestrijo svoje najljubše kotičke. Z leti so se spreminjali in dobili svoje naslednike. Posebej za priložnost protokolarnega obdarovanja slovenskih oblikovalcev, sem zasnovala družino treh zajčkov in jih poimenovala Moje urbano zajčje pleme. Predstavljajo družino današnjega časa in so preplet naravnega, tradicionalnega in sodobnega. Ravno tako kot ptički, so narejeni ročno iz lanu in bombaža ter imajo posebno oblikovana krilca kot predniki iz pradavnin. Zajčki so tudi sodobni in igrivi, kar se opazi v svetlečih, pikastih detajlih in imajo srčkast nosek, ki je značilnost Lenn kolekcije.


Lenn utrinki