Zlata brca

 

Kadar ni fajn in ni lepo, takrat kraljujejo problemi. Če jih malo bolj optimistično označim, jim lahko rečem izzivi. K problemom me je vedno močno vleklo, saj imam dobro nainštaliran gigantski magnet zanje. Hotela ali ne, sem nase potegnila mnogo izgubljenih duš, ki so na svoji poti do sreče potrebovali ravno mene. Vse dokler me ni, mene samo izgubljeno, nekje med iskanjem sanjskega poklica, sanjske službe, diamantnega poslanstva za tri življenja naprej in nazaj, med željami in vizijo, med srcem in glavo, našla skromna modrost, ki se ji reče zdrava pamet. Kmalu za tem, ne dolgo nazaj, se je rodila Zlata brca in mi pokazala kdo sem in kam grem. Zdaj komaj čakam, da vsem povem. Pod največjim kamnom se skriva najlepši zaklad! Nekaj v nas res zlato sveti in jaz to vidim! Vidim tam kjer drugi morda ne. Tudi kadar so izgovori neudobno povaljani na kavču, a je vsaj malo volje, vsaj malo iskre, bo že mala brcica naredila čudeže. In moje brce so fajn, saj ti odprejo vesolje in te pošljejo na potovanje z najboljšo opremo in z najboljšimi orodji za upravljanje tvoje edinstvene vesoljske ladje.

Domišljije mi res nikoli ni manjkalo in pri oblikovanju mi je vedno prišla prav. Toda ne glede na to kaj sem v življenju počela, so me v središiču mojega zanimanja navdihovali ljudje. Smo res ultra odpuljena bitja. Tudi, ko nam je najbolj fajn, znamo to tudi genialno pokvariti pa niti ne vemo kako in zakaj. In v tem je glavna fora. Da ni vse vedno poštirkano in fajn, ker le tako imamo pravi razlog, da se dvignemo iz kavča in kaj premaknemo. Na bolje seveda ali pa na lepše, da se naša krogla od dolgega časa ne neha vrteti.

O tem in še o marsičem bo tukaj tekla reč. O vsem kar imam rada in mi je blizu. Neumorno se učim iz življenja, narave in seveda od ljudi. Občudujem vse lepo, rada pišem in fotografiram, še rajši filozofiram. Sem samooklicana specialistka za nove začetke in tukaj sem zdaj.

Dobrodošli vsi veseli ljudje!