Alenka hudales

Oblikovalka

01profilna.jpg
 

 

Na kratko

 • Ustanoviteljica blagovne znamke Lenn in soustanoviteljica FIC kluba in Zavoda FIC Center brezmejnih Idej.
 • Oblikovalka, aktivna uporabnica metod učinkovitega razmišljanja po De Bonu, idejnica, inovatorka, mentorica.
 • Velika ljubiteljica dizajna, arhitekture, notranjega interierja in vsega lepega.
 • Najraje sem na kolesu z vetrom v laseh, na sprehodu po mestu ali v naravi in vsako jutro ob dobri kavici z beležko v rokah.
 • Rada pišem, sem ljubiteljska fotografinja, sanjalka in neumorna učenka življenja samega.

 

O meni

  Sem oblikovalka z različnimi izkušnjami na področju oblikovanja. Delala sem z unikatnimi pleteninami v studiu Draž, oblikovala animacije na oddelku promocije komercialne telvizije POP tv in sodelovala pri oblikovanje tekstilnega interierja za avtodome podjetja Adria Mobil. Poleg družine, je največja stalnica v mojem življenju blagovna znamka Lenn. Ustanovila sem jo kmalu po študiju na NTF, Ljubljana in se na ta način preizkušala na samostojni poti. Lenn nikoli ni bila podvržena trendom, skozi čas sem izčistila njeno podobo in razvila svoj lasten slog. Do leta 2013 sem se večinoma posvečala dizajnu in od vsega najbolj uživala ravno v razvoju blagovne znamke. Ko mi je v jeseni tega leta požar odnesel dom, se je moje življenje spremenilo in vplivalo na  karierno pot. Soočiti sem se morala z dejstvom, da se moram povsem na novo postaviti na noge in poiskati poklicno smer, ki me resnično veseli. Od takrat sledim svoji viziji, da si življenje uredim po svoji meri in razvijem vse potenciale, ki jih nosim v sebi, pri tem pa spodbujam tudi druge. Svoje znanje in izkušnje nadgrajujem z različnimi veščinami učinkovitega razmišljanja Edvarda De Bona in drugih strokovnjakov. V tej smeri se ves čas izobražujem in raziskujem. Zanimajo in navdihujejo me ljudje, odnosi in komunikacija, zato sem pridobila certifikat SDi (Strength Deployment Inventory oz. Nabor in porazdelitev osebnostnih vrlin). Zadnji dve leti soustvarjam skupino FIC kjer se posvečamo reševanju izzivov in širimo svoje delovanje na področje izobraževanja v okviru Zavoda FIC, Centra brezmejnih idej. Srčno verjamem v povezovanje in sodelovanje močnih kreatorjev, vizionarjev. 

  Trenutno največ časa posvečam razvoju svojega orodja za učinkovito komunikacijo Vision Bird, kjer na svoj način pristopam k izzivom. V današnjem času je odrasel človek osamljen, ves čas v pogonu in stresu, predvsem pa brez pravega veselja do življenja. Tudi sama sem nekoč tako živela. Ustavila sem čas in ustvarila prostor, da zadiham in zaživim polno življenje. Želim si, da zadihajo in zaživijo tudi ljudje okrog mene. V ta namen pripravljam VisionBird individualne ure in delavnice - zabavnice za vse, ki se želijo približati svoji viziji na ustvarjalen in zabaven način.

  Menim, da so mentorji pomembni na poti vsakega posameznika, tudi sama sem jih imela kar nekaj. Rada predajam svoje znanje in izkušnje, še posebej mladim, ki so velikokrat izgubljeni  na svoji poti. Postala sem mentorica Mepi programa osebnega razvoja mladih. V načrtu imam tudi interesne dejavnosti in organizacijo tehničnih dnevov kjer mladi osvajajo različna ročna dela in spoznavajo oblikovalski poklic.